Michelinsterren 2011.
Ze zijn er weer hoor, de michelinsterren van 2011 zijn uitgereikt!!
Het is allemaal begonnen in 1900 toen Michelin een gids, oftewel de rode gids, uitbracht voor chauffeurs. De rode gids is gemaakt om hun erop te wijzen in welke restaurant ze het beste terecht kunnen doormiddel van 1 ster, 2 sterren of 3 sterren.
Ondertussen 111 jaar laten bestaan de rode gidsen nog steeds en zijn de michelinsterren nog helemaal hot.
Het is allemaal begonnen in 1900 toen Michelin een gids, oftewel de rode gids, uitbracht voor chauffeurs. De rode gids is gemaakt om hun erop te wijzen in welke restaurant ze het beste terecht kunnen doormiddel van 1 ster, 2 sterren of 3 sterren.
Ondertussen 111 jaar laten bestaan de rode gidsen nog steeds en zijn de michelinsterren nog helemaal hot.
Waarneer je over 1 ster beschikt dan behoort het volgende tot dat restaurant:
*Een uitstekende keuken in zijn categorie.
*De ster wijst op een goed rustpunt op u route.
Bij 2 sterren behoort het volgende:
**Een verfijnde keuken die een omweg waard is
**Bijzondere specialiteiten en wijnen. Verwacht geen lage prijzen.
En als laatste behoort het volgende tot de 3 sterren:
***Een uitzonderlijke keuken die een reis waard is.
***Het eten is erg lekker en soms buitengewoon, er worden beroemde wijnen geserveerd, de bediening is onberispelijk, het interieur is stijlvol en de prijzen zijn overeenkomstig.
Het enthousiasme van de michelinsterren kunnen nog wel eens verschillen tussen sommige restaurant, zo zijn sommige blij dat ze een michelinster krijgen en nemen hem dan ook aan, maar sommige restaurants kiezen ervoor om geen michelinster te nemen omdat ze zichzelf dan elke keer opnieuw moeten ‘’bewijzen’’.
In Nederland zijn er maar twee restaurants die beschikken over drie sterren en dat zijn; Oud sluis in Sluis en De Librije in Zwolle.
Restaurant met twee sterren daar bestaan er in Nederland 13 van, een aantal hiervan zijn; Beluga in Maastricht, De lindenhof in Giethoorn, Parkheuvel in Rotterdam en Ciel bleu in Amsterdam.
***Het eten is erg lekker en soms buitengewoon, er worden beroemde wijnen geserveerd, de bediening is onberispelijk, het interieur is stijlvol en de prijzen zijn overeenkomstig.
Het enthousiasme van de michelinsterren kunnen nog wel eens verschillen tussen sommige restaurant, zo zijn sommige blij dat ze een michelinster krijgen en nemen hem dan ook aan, maar sommige restaurants kiezen ervoor om geen michelinster te nemen omdat ze zichzelf dan elke keer opnieuw moeten ‘’bewijzen’’.
In Nederland zijn er maar twee restaurants die beschikken over drie sterren en dat zijn; Oud sluis in Sluis en De Librije in Zwolle.
Restaurant met twee sterren daar bestaan er in Nederland 13 van, een aantal hiervan zijn; Beluga in Maastricht, De lindenhof in Giethoorn, Parkheuvel in Rotterdam en Ciel bleu in Amsterdam.
En tot slot beschikken we over 83 restaurants met 1 ster, een aantal hiervan zijn; De Nederlanden in Vreeland, Kastel heemstede in Houten, La Rive in Amsterdam en Latour in Noordwijk.
Auteur: Mary Roemers.
Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Michelinster
Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Michelinster
Geen opmerkingen:
Een reactie posten